Sana sunnuntaiksi

Sunnuntai. Iskä riemastuu: Haa, kakrut pihalla, rouva lenkillä, mitähän sitä kuuntelis. Panee Opethin uusimman soimaan. Kehveli tätä pianonkilkutusta. Nooh, toimii introna, kun on niin hyvä levy muuten. Nukahtaa jo toisen biisin aikana. Herää, kun lapset rymistelevät sisään.

-Iskää! Anna mehua! Iskää! Lue kirjaa, iskää! Iskää! Mie halluun kuunnella Hevisaurusta, iskää!

Iskä antaa mehua, lukee pari sivua Aku Ankkaa. Nukahtaa Viimeisen mammutin aikana. Lapset ryntäävät yläkertaan leikkimään, Hevisaurus jää soimaan. Iskä nukkuu. Puhelin soi.

-Terve, tuutko hakeen sen paalin, oisin nyt kotona?

-Joo, tullaan. Ollaan puolen tunnin päästä siellä.

Iskä huutaa kakrut alakertaan, antaa komentoäänellä määräyksen, kahden minuutin kuluttua pitää olla autossa. Ottaa matkamusiikiksi Beatlesia, pakkosyöttää sitä lapsille. Inhoavatpa tuota muinaisjäännettä sitten vanhempana. Joko muistatte nimet? John, Paul, George ja Ringo. Tytär irvistää. Puolentoista tunnin kuluttua paali on tallissa. Iskä käy sohvalle lukemaan kirjaa, nukahtaa.

-Iskää! Laita video, laita dinosaurus-video!

Iskä herää, panee videon pyörimään. No, nythän tässä voi taas kuunnella jotain, kun ne katselevat telkkaria. Kuuntelenpas pitkästä aikaa Graveyardia. Hisingen bluesin. Hitto kun tää onkin hyvä, tosi hyvä, aivan loistavaa kamaa. Iskä ei meinaa malttaa kuunnella A-puolta loppuun, kun pitää mennä nettiin katsomaan mitä bändin eka vinyyliformaatissa maksaa. Saamari kun on kallis. No, ei voi mitään, on se saatava. Pakko ottaa jotain muutakin, ei näillä Itella-kuluilla viitsi yhtä levyä tilata. Mitähän sitä. Hei, Billy Braggin eka! Eikä oo kallis. Voi ei, viisi euroa puuttuu seuraavasta leimasta. Jotain on keksittävä.

Iskä selaa epätoivoissaan levykaupan sivuja, mitään sopivaa ei tuosta hintaluokasta löydy. Pulssi kohoaa. Onhan sieltä nyt jotain löydyttävä. Huraa! Lita Fordin eka! Loistava kansikuva. Ai ai ai, on kallis, kallis on, voi itku. Mutta onhan se saatava, tulee leima kuitenkin.

Iskä tilaa. Omatunto soimaa, mutta vain hetken. Menee huoneeseensa kuuntelemaan Hisingen bluesin B-puolta. Mikähän nykybändi olisi vastaavaa kuin Graveyard? Oiskohan Electric Wizard? Hmm.

Mainokset

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Huuhaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s