Kieliopillista keskustelua

Motto: Kyllä ihmisellä voi olla periaatteita, vaikkei niiden mukaan toimisikaan.

Olen harrastusmielessä arvostellut muutaman levyn erääseen lehteen. No, arvostellut ja arvostellut, samanlaisia fanipoikahehkutuksia ne ovat olleet kuin nämä blogihorinat. En ole kriitikko, olen diggari. Mutta kuitenkin.

Sain päätoimittajalta palautetta, että englanninkielisten kappaleiden kirjoitusmuotoa pitää muuttaa. Ne tulee kirjoittaa siten, että kaikki -lähes kaikki- sanat aloitetaan isolla alkukirjaimella. Eli: Several Species of Small Furry Animals, Selling England By the Pound ja Too Old to Rock’n’Roll, Too Young to Die. Tämä on vastoin suomen kielioppisääntöjä. Perusteluiksi pyynnölle sain, että nimet kirjoitetaan levyn julkaisumaan sääntöjen mukaan.

Verenpaine syöksähti tappiin, kaivoin kirvestä kupeeltani, karjahdin kuin Lalli Köyliönjärven jäällä ja kumpujen kätköistä mullasta maan kuulin esi-isieni kannustavan ankariin väkivallantekoihin. No, olen rauhallinen mies, istuin miettimään asiaa.

Lehden yhtenäisen linjan takia olen ehkä valmis joustamaan periaatteistani. Sen verran pyyntö kuitenkin vaivasi, että soitin Kielitoimistoon ja kysyin asiantuntijan mielipidettä. Se oli kaikessa yksinkertaisuudessaan sellainen, että englanninkielisten kappaleiden nimissä käytetään Suomessa suomen kielioppisääntöjä. Several species of small furry animals, siis. Lähetin tietysti tiedon päätoimittajalle. Nyt odottelen häneltä viestiä, että sen kun kirjoitat kieliopillisesti oikeita arvosteluja, mutta tee se jossain toisessa lehdessä…

Tuon alussa olevan moton varastin surutta eräältä hassunhauskalta keskustelupalstalta. Se kertoo kaiken oleellisen paitsi itsestäni, myös maailman nykymenosta muutenkin.

Mainokset

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Huuhaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Kieliopillista keskustelua

  1. Kaikki kieliopin puolesta sanoo:

    Poikkeus vahvistaa säännön, mutta tästä ei tingitä! Tästä Ei Tingitä!! Eih!!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s