Armour

Ostin divarista kolmella eurolla cd:n. Työnsin sen autostereoihin iltavuoron jälkeen. Levy käynnistyi japanilaisen perheautoni kevyen hurinan peittävällä moottorin pärinällä. Hymyilin autuaasti koko matkan kotiin. Välillä löin nyrkkiä ilmaan, Rautjärvellä jo tuuletin. Ei sellainen levy huono ole. Yhdistä rumat saksalaiset, tyylittömät britit ja naisennäköiset amerikkalaiset miehet, saat lappeenrantalaisen kasarihevibändin Armour. 2000-luvun ainoan oikean kasarihevibändin?

Kyseinen levy on jokseenkin hämärä julkaisu Sonichouse tape (American invasion). En tiedä onko tämä laajennettu demo vai ihan oikea julkaisu vai mikä tämä on. Hyvä se kuitenkin on. Raaka ja hyvä. Itse asiassa hyllyssäni oli jo ennestään yksi bändin single ja sen omaa nimeään kantava varsinainen debyytti-cd (2009). Jälkimmäisen otin Sonichouse tapen innoittamana uusintakuunteluun. Se on hieman -todellakin vain hieman- sofistikoituneempaa tahi tuotetumpaa samaa kamaa. Ensikuulemalta se ei minua taannoin innostanut, mutta nyt upposi Sonichouse tapen jälkimainingeissa ihan mukavasti. Debyytin ensimmäisen polven laserlevyjen kaltainen ulkoasu sai muuten kaikessa karuudessaan kehuja graafisen alan ammattilaiselta. Jopa vinyyliajan home taping is killing music -teksti löytyy, hieman muokattuna.

Armourin musiikilla lienee vain yksi tarkoitus: Hauskanpitäminen. Ei ollenkaan huono tarkoitus. Tätä levyä ei kannata kuunnella kuin niiden, jotka hyväksyvät 80-lukulaisen heviestetiikan. Biiseistä on hauska bongailla esikuvia, vaikkei niitä aina paikallistakaan. Accept, Maiden, Dio, Mötley Crüe, Twisted Sister. Laulaja lienee Udo Dirkschneiderille ja Vince Neilille sukua. Hänen aika vähän karjalaisperäiseltä kuulostava nimensä on Vince Venom.

Tämmöistä, lapsukaiset, tämmöistä oli kasarihevi ennen kuin se kuorrutettiin sokerilla ja hiuslakalla ja muutettiin radioystävälliseksi iskelmäksi ja lällyslovareiksi.

Mainokset

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Kuuntelemista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s