Rumpalit sooloilevat

Rumpalin soololevy? Yesin rumpalin soololevy? Sisäpussissa ja levyetiketissä alastomia naisia? Ou jee! Ostin Alan Whiten Ramshackled -lp:n vuodelta -76. Vähän jännitti panna se pyörimään; 99 % kansasta ajattelee, että kuuntelematta paskaa. Mutta minä kuuntelen. Nyt tiedän mitä on progressiivinen soul. Aloituskappale on sitä, soulähkintää progetaustalla. Eihän tämmöistä voi inhota, tätä digataan. Noin muuten levyltä löytyy silkkaa viihdettä, teknistä progea, tunnelmallista progea, progejaskaa, lisää progesoulia. En tiedä, mitä vielä. Olen ylpeä, että tämäkin levy kuuluu kokoelmiini.

Aiheessa pysyen: Kun jonkun pitkäsoitolla musisoi mm. John Lennon, George Harrison, Paul McCartney, Klaus Voormann, Billy Preston, Marc Bolan, Nicky Hopkins, Bobby Keys, Jack Nitzche, Robbie Robertson, Levon Helm, Rick Danko, Garth Hudson, Harry Nilsson, Steve Cropper ja Martha Reeves, niin kuka tuo joku voi olla? Aivan oikein. Ringo Starr. Ringon on pakko olla mahottoman mukava mies, muuten ei tuollaista jengiä saa kasaan.

-73 ilmestyi Ringo -niminen lp. Se on ihan kiva. Ketään ei arvio yllätä. Eihän Ringo mitään klassikkoa voi tehdä, vaikka mukana olisi Mahatma Gandhi ja Mahesh Srivastava. Mutta ihan kivan levyn tuolla poppoolla ja se riittää. Maailmassa ei koskaan ole liikaa kivaa. Eniten odotuksia asetin kappaleelle Sunshine life for me The Bandin takia, mutta ei se mikään kohokohta ollut. Enemmän sellainen on Steve Cropperin tähdittämä Step lightly, jos jotain erikseen pitää mainita. Ringo on Ringo, that’s it.

Rumpalin soololevy kuulostaa ideana kauhealta. Ei kuitenkaan niin kauhealta kuin basistin. Tai no. Paul McCartney, John Paul Jones, Pekka Pohjola. On basistillakin oikeus tehdä levyjä, on.

Mainokset

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Kuuntelemista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Rumpalit sooloilevat

  1. Pekka sanoo:

    Yesin ”välivuoden” (1975) sooloista on paras Chris Squiren ”Fish Out Of Water”. Basistin levy siis.
    Nick Masonin ”Fictitious Sports” on mainio rumpalin levy. Ehkä siksi, että kaikki biisit on tehnyt Carla Bley ja solistina on mm. Robert Wyatt.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s