Riff Raff ja Zero Nine

1982. Ei suomalaisen hevirokin vuosi nolla, mutta ei paljon muutakaan. Oululaisen Riff Raffin ensimmäinen lp No law’n’order. Hyvä yritys. Pienellä skarppauksella ja paremmalla tuottamisella levy olisi hyvä. Nyt huomio keskittyy alkeellisiin soundeihin ja laulajaan. Laulajalla on yritystä ja jopa kykyjä acceptmaiseen murinaan, mutta Udon kaltaiseksi alfaurokseksi hänellä on 29 vuotta sitten ollut vielä pitkä matka. Olisi mukava kuulla onko solistin ote myöhemmillä levyillä parantunut. Uskon näin käyneen, lähtökohta on sellainen.

Se haukuista. Kun korva on tottunut soundeihin löytyy levyltä muutama mallikas kappale. Nimibiisi, Eye for eye ja Jealous woman ovat parasta antia. Hauskana yksityiskohtana viimeinen kappale Light my way, jonka riffi löytyy myöhemmin samana vuonna ilmestyneeltä Popedan Mustilta enkeleiltä melkein sellaisenaan. Voi tietty olla, että sekä Riff Raff että Popeda ovat toisistaan tietämättä käyneet Motörheadin sävellyslaatikkoa koluamassa.

Samana vuonna ilmestyi kuusamolaisen Zero Ninen Visions, scenes and dreams. Siinä missä No law’n’orderin arvo on lähinnä kulttuurihistoriallinen, Zero Ninen debyytillä se on myös musiikillinen. Hämmmästyttävää miten eri tasolla Zero Nine oli heti aloittaessaan esim. Riff Raffiin, Oziin ja Sarcofagukseen verrattuna. Soitto toimii, laulu toimii, biisit toimivat, tuotanto toimii. Tuottajana on häärinyt Kassu Halonen. Aiemmin tässä blogissa jo kehuinkin Halosen soololevyä vuodelta -79. Se on hyvin samantapaista materiaalia kuin tämä.

Visions, scenes and dreams on kauttaaltaan niin laadukas, että biisejä on turha ruveta erittelemään. Jos välttämättä haluaa jonkun muita ylemmäs nostaa, niin sinkkuraita Down the linen sitten. Zero Nine on tehnyt yhdeksän täyspitkää levyä, eikä yksikään niistä ole huono. Vuoden -86 Intrigue on omassa luokassaan, mutta vielä pari vuotta sitten ilmestynyt IX:kin on oikein laadukas paketti.

-82 ilmestyi myös Kimmon Kuusniemen heviprojekti Moottorilinnut, vaan sen kuunteluun saman päivän aikana ei kuntoni riittänyt. Mutta älkää peljätkö, sekin päivä koittaa.

Mainokset

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Kuuntelemista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s