Anonyymit addiktit, 12. istunto

-Hei Mika.

-Hei.

-Tämä saattaa tulla yllätyksenä, mutta sinua seurattiin eilen.

-Mitä?!

-Niin. Olet erityistarkkailussa, hoitohenkilökuntamme valvoo päivittäisiä toimiasi. Näin voimme paremmin suunnitella sinulle täsmäräätälöidyn toipumisohjelman.

-Voi Luoja. Eikö tämä ole jo laitonta tämmöinen?

-Ei ole. Tämä on aivan EU-standardien mukainen käytäntö. Haluatko puhua eilisestä?

-Ei maksa vaivaa, tiedät näköjään tekemiseni muutenkin.

-Tiedän. Kävit ennen töihinmenoa 50’s divarissa. Myyjäsetä yllytti sinut ostamaan Jimmy Reedin ja Big Joe Williamsin sekä American folk blues festival -69 -lp:t. Et näyttänyt paljon rohkaisua tarvitsevan, poimit levyt heti ilman sen kummempia moraalisia pähkäilyjä. Et edes tinkinyt hinnasta.

-No näin tein, tein tein. Ostan kaikki blueslevyt mitä näiltä levyeysasteilta löytyy, sen verran vähän niitä näkyy ja liikkuu. Tämä on periaatteellinen juttu.

-Kyllä, ei siinä mitään. Blues on hyvää musiikkia, hankintasi on perusteltu. Seuraavaksi selasit ties kuinka monetta kertaa kotimaisen musiikin laarin ja ostit Cliftersin toisen ja kolmannen lp:n. Ymmärrän näidenkin hankinnan, kävithän lauantaina vaimosi kanssa Kovan päivän illassa katsomassa Jiri Nikkisen Beatles Tribute Bandia.

-Eli seurasitte minua myös viikonloppuna. Tämä on uskomatonta. Mutta joo, Cliftersit ostin. Minulla oli ennestään Kuningas ja mainion keikan innoittamana ostin myös Kuningattaren ja Sexi on inin.

-Ymmärrettävä selitys, hyväksyttäneen. Mutta.

-Mutta mitä?

-Tämä keskustelu on nyt siirrettävä epämukavuusalueelle. Kerrotko hieman orkesterista nimeltä Silhuetit.

-Voi perhana. Yritin piilotella sitä levyä, etteivät muut asiakkaat huomaisi. Tämän Jos mulle sydämesi annat -lp:n hankkimiselle on silti ihan järkiperusteet.

-Vai järkiperusteet. Sait niin halvalla, vai?

-Sekin kyllä, en voi kieltää. Mutta tärkein syy on nostalgia. Siskollani oli tämä kasetti reaaliaikana, 70-luvun lopussa. Olin vasta koulun aloittanut nassikka ja kappaleet jäivät mieleeni. Olen useasti kerännyt rohkeutta ostaakseni tuon levyn, mutta vasta nyt sattuivat biorytmit kohdalleen ja tein sen.

-Kannattiko? Onko levy hyvä vai pelkillä lapsuusmuistoillako tässä mennään?

-Tietysti kannatti, höh. Eihän se maksanut juuri mitään. Ihan hyvä tämä on, hauska. Melkoinen sillisalaatti, mutta oikein viihdyttävä. Iskelmää, diskoa, chansonia, balladeja. Onhan tässä sentään Arto Alaspää ja Irina Milan, tuttuja nimiä myöhemminkin.

-Mitä kotona sanottiin, kun kannoit Silhuettien levyn tupaan?

-No en kai minä tätä nyt kellekään näyttänyt, herran jestas. Piilotin hyllyyn Sielun Veljien ja Sleepy Sleeppersin väliin kiireesti.

-Sitä minä vähän ajattelinkin. Täytyy ottaa asia puheeksi jahka seuraavan kerran palaveeraan vaimosi kanssa.

-Jos nyt et kuitenkaan, nämähän ovat luottamuksellisia keskusteluja?

-Eivät ole enää. Riippuvuutesi alkaa olla sillä mallilla, että kaikki salassapitosäädökset kumoutuvat ja joudumme turvautumaan koviin otteisiin.

Mainokset

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Huuhaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Anonyymit addiktit, 12. istunto

 1. JK sanoo:

  Silhuetissa on niin komea kansikin, että ilman muuta kannatti hommata!

 2. Marja sanoo:

  Siekkarit ja Sliipparit ok, hyväksytään. Mutta puuttuvatko kokoelmista sekä Frank Sinatra sekä Slipknot? Silloinhan terapeutti huolehtii täysin turhia. Vai eikö kaikkia äänitteitä olekaan järjestetty samoihin aakkosiin? Onko koti- ja ulkomaiset äänitteet järjestetty erikseen, vaiko kirjastoluokituksen mukaan? Jännitys tiivistyy, lisää paljastuksia odotellaan.

  • Mika sanoo:

   Kotimaiset ja ulkomaiset on tietysti vinyyliosastolla järjestelty erikseen. Mutta pakko tunnustaa, että sen kummemmin Sinatraa kuin Slipknotiakaan ei missään formaatissa löydy. Ensinmainittu puute pitää korjata, jälkimmäistä ei. Jos kaikki äänitteet olisivat samoissa aakkosissa, niin Silhuetit löytyisi Sigue Sigue Sputnikin ja Silhuetin välistä.

   Silhuetti on siis eri orkesteri kuin Silhuetit. Tämä tiedoksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s