Halonen

Jos väitän, että parhaan kotimaisen hevilevyn 70-luvulla teki poppoo, jossa soitti mm. Juha Björninen, Janne Louhivuori, Pekka Pohjola ja Kalervo Halonen, niin ei sitä kukaan usko. Uskomattomat eivät sinänsä ole väärässä. Eihän kukaan muu kuin minä enää nykypäivänä kutsu heviksi tätä musiikkia, jota löytyy Kassu Halosen vuonna -79 julkaisemalta levyltä Halonen. Juu-u, juuri se sydämeeni joulun teen- ja surun pyyhit silmistäni -Kassu.

”Halonen” on southern rock -henkistä perusjytää. Kassu murisee kuin Danny Joe Brown konsanaan ja hengettöminä studiomuusikkoina ja/tai progemiehinä tunnetut muut pelimannit vääntävät zeppelin-riffejä ja ränttätänttää suurella sydämellä. Puhaltimien mukanaolo lisää etelän meininkiä juuri oikealla tavalla. Ainoat pienet kauneusvirheet ovat balladiosasto (iskelmällinen A mile away a year apart sekä elvismäinen You’re not here) ja levyn viimeinen funk. Kunnon jytälinja läpi levyn olisi toiminut paremmin, korkeintaan tuolla Elvis-balladilla koristeltuna. Mutta hyvä näinkin, pikkuvikoja. Kokonaisuutena ammattimiesten tekemää verevää jytää. Toimii.

Kun poimin tämän sekä Kassun seuraavan soolo-lp:n Halosta! antikvariaatin laarista Emmylou Harrisin ja Vinnie Mooren pitkäsoittojen seuraksi, hämmästynyt myyjäsetä kysyi onko helle lopullisesti pehmittänyt pääni. Vähänpä setä tiesi, vähän. Tosin tuohon Halosta! -levyyn suhtaudun etukäteen hieman pelokkaasti. Se sisältää meinaan Kassun omien biisien lisäksi bluesklassikoita ja niiden versioiminen on aina riskialtista. Voi olla että palajan asiaan myöhemmin tällä samalla foorumilla jahka saan sen kuunneltua. Maltattekohan odottaa.

Mainokset

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Kuuntelemista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Halonen

  1. Paluuviite: LEVYNOSTAJAN MIELEEN JUHAN SOITTO KASSU HALOSEN DEBYYTTISOOLOALBUMILLA | Kitaransoiton kehittäjä Juha Björninen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s