Elkie Brooks ja Barbi Benton

Juu ei tällä helteellä jaksa suhtautua vakavasti mihinkään. Parempi taas valita kuunneltava kansitaiteen perustella. You can’t judge the book by looking at it’s cover, mutta joskus levy kannattaa ostaa vaikka vain takakannen takia. Niinkus nyt Elkie Brooksilta ja Barbi Bentonilta. Elkien Rich man’s womanin takakansi on kikkahumoristinen, mutta Barbilla se on silkkaa taidetta. Huh huh, ei olo tällä ainakaan viilenny.

Elkie Brooks on brittiläinen poplaulaja. Parhaimmillaan hänen äänessään on naispuolisen Rod Stewartin mieleen tuovaa soulia. Rich man’s woman (1975) on mukavaa kuunneltavaa, ei muuta. Leppoisaa, paikoin juurevaa rock-poppia. Joku kappale kuulosti Joni Mitchelliltä, joku Rolling Stonesilta. Että aivan metsässä ei olla. He’s a rebel -versio ei sovi levyn linjaan, muuten ei valittamista. Kappale on kyllä hyvä, Gene Pitneyn säveltämä ja olikohan The Crystalsin alunperin levyttämä. Gene Pitney oli hieno mies, pitääkin ottaa äijän levyt blogikäsittelyyn joku päivä.

Barbi Bentonin omaa nimeään kantava myös -75 ilmestynyt lp on kantria. Herkkää ja kaunista tunnelmointia, välillä hauskaa humppaa. Playboyn keskiaukeamalla poseeraaminen ei varmaan ole haitannut levytyssopimuksen saamista. Mutta on tämä ihan oikeasti kiva levy, noin musiikillisestikin. Esimerkiksi The Reverend Bob tuo idealtaan mieleen Lynyrd Skynyrdin loistavan The ballad of Curtis Lowen. Barbin tunnetuin esitys lienee  Ain’t that just a way, jota ei valitettavasti tältä levyltä löydy. Mutta onhan tuo läpeensä tuttu viisu muutenkin. Juur sopivan leppoisaa musiikkia hikisen laiskaan sunnuntaihin.

Jaa-a, pitää varmaan tasapuolisuuden nimissä valita seuraavaksi kuunneltavaksi poikkeuksellisen rumia miehiä. Niitä piisaa. Meinaan kun eihän komeiden tartte ruveta muusikoiksi, naisia riittää muutenkin…

Mainokset

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Kuuntelemista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Elkie Brooks ja Barbi Benton

  1. ------ sanoo:

    No tähän rumien miesten kategoriaan vois kuulua vaikka Frank Zappa? Joku voi olla kyllä toistakin mieltä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s