Coupé de Ville – Checkin’ & bowlin’

Sen joko tajuu tai sitten ei. Ei ei ei, huono aloitus. Sen joko hyväksyy tai sitten ei. Ok, tuo oli parempi. Että minkä hyväksyy? No sen, että perusrunttausta tarvitaan ja sitä pitää aina olla saatavilla. Tiedätte kyllä, tätä kolmen soinnun rokkia. Piratesta, feelgoodia, hurriganesta. Siis tätä ”sit ku me heitetään rock and rollia, niitten ei tartte ajatellakaan.” Just sitä heitti -91 vinyylille Coupé de Ville ja sai aikaiseksi Hurriganes -henkisesti nimetyn Checkin’ & bowlin’ -lp:n.

Niin. Hurriganes on nimi josta ei mitenkään pääse irti tämän lp:n kohdalla. Orkesterin kitaristi Big Papa Auvinen on tunnettu Albert Järvisen ihailija ja Järvinen on soittanut Coupé de Villen kanssa, muistaakseni jopa levyttänyt. Nimikappale voisi olla suoraan Ganesin levyltä. Levylle on rätkäisty kaksi versiota Get onista: Perin autenttinen luenta sekä rennon letkeä blues. Muistelen lukeneeni Soundin haastattelusta aikanaan countryblues-versionkin olleen suunnitteilla. Rideaway on pastissi Freddie Kingin Hidewaysta, jonka on -yllätys yllätys- versioinut myös Hurriganes. Jylhä Storm in the ocean on omistettu Järvisen muistolle.

Mutta mutta. Ganesmaisuudestaan huolimatta levy toimii omillaankin. Viimeistään laulaja Micco Milkowitz erottaa bändin muista kaltaisistaan. Hänen äänestään tulee mieleen Muska. Ja tämä on yksinomaan kehu. Bassoa soittaa Pekka Helin ja rumpuja Aikka Hakala.

Levyn aloittava greatballsoffiremainen Party girl kertoo heti missä mennään, ei muuta kuin happy rock’n’roll. In care of the bluesissa siirrytään ränttätänttään, joka toimii vuosikymmenestä toiseen. Välillä sitä soittaa Jimmy Reed, välillä Status Quo, välillä joku muu. Yhteistä on, että aina toimii. Cadillac daddylla vierailee Pepe Ahlqvist ja ehkä sen takia meno on aika chicagoa. Kaunis popballadi Sudden stop on levyn ainoa ei-bluespohjainen kappale, Good man blues taas sitä mitä nimi kertoo. Hauskasti nimetty Workin’ on a bull-gang kulkee funkahtavasti.

Mitä tästä enempää jauhamaan, perusasiasta. Jos jostain levyn löydätte niin poimikaa mukaan. Kannattaa tutustua myös Milkowitzin Micco Vuorio -nimellä julkaisemaan kotimaaksi laulettuun soololevyyn La mia grande avventura. Juureva ja hyvä levy sekin, vaikka perin erilainen kuin tämä.

Mainokset

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Kuuntelemista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Coupé de Ville – Checkin’ & bowlin’

  1. Matti-van-hus sanoo:

    Mistä sen saisi

  2. Mika sanoo:

    Tuskinpa niitä saa kuin käytettynä. Chekin’ & bowlin’ löytyi X:stä ja La mia grande avventura huuto.netistä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s