Triumph

Sanasta Triumph tulee ensimmäiseksi mieleen tissit. Sitten moottoripyörät, sitten kanadalainen hevibändi. Kymmenen vuoden kuluttua viidenkympin villityksessä järjestys voi olla toinen, moottoripyörät ykkösenä. Sinänsä ei ole ihme, että Triumphista tulee tissit mieleen, koska nehän tulevat mieleen ihan mistä vaan.

Horisin jo aiemmin Triumphin Never surrender -lp:stä ja sen hyväksi tuomitsin. Hieman pelonsekaisin tuntein panin pyörimään The sport of kingsin vuodelta -85. Kuten hyvin tiedetään oli 80-luvun puoliväli vaarallista aikaa hevibändeille. Ja muillekin. Ajan hengeltä ei välttynyt kandalainenkaan. Bonjovimaisella syntikkakuviolla varustettu Tears in the rain kertoo missä mennään; mennään radioystävällisessä hardrockissa. Ei huonosti, ei siinä mikä. Kaukana ollaan kuitenkin Never surrenderin meiningistä, todella kaukana. Mitään tekemistä NWOBHM -tyylisen kohkaamisen kanssa tällä ei enää ole eikä tätä uskalla suositella kuin paatuneimmille kasarihevidiggareille tai Radio Novan kuuntelijoille. En tuomitse, mutta tod.näk. uusintakuunteluun menee aikaa.

Hyppy vuoteen -81 ja Allied forcesin kimppuun. Ou jee, paluu jytäkantaan, vaikka heviksi tätä on jopa minun vaikea kutsua. Allied forces on 70-lukulaista powerpoppia whomaisin riffein, AOR-maustein. Nimibiisi on tosin aika hevi, samoin progehtava Ordinary man. Fight the good fight toi hämärästi mieleen Rushin. Hieman sekava levy, siis, jonkinlaista hakemista. B-puoli innosti enemmän kuin A. Aivan kuin bändi olisi löytänyt itsensä hetkeksi vasta Never surrenderilla.

Tarkoitukseni oli pitää Triumph-maraton, mutta Loudness-maratonin tavoin kesken jäi. Ei olisi kannattanut edes yrittää. Biorytmini eivät tällä viikolla olleet otolliset jytämusalle tai sitten olen muuten vain ADHD. Googlettelen välillä kuvahaulla niitä muita Triumpheja, ehkä sitten taas jaksaa.

Mainokset

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Kuuntelemista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s