Point Blank ja Silvertide

Vanha totuus: Levyn kannessa rumia miehiä, pitkiä tukkia, viiksiä, stetsoneita, leveitä lahkeita = täytyy olla hyvä. Taannoin sattui divarissa silmään juuri oikeanlainen kansikuva. Yhtye oli Point Blank, levy Second season. Ihan never heard -osastoa meiksille, mutta tietysti ostin sen. Kuuntelin kerran, totesin mallikelpoiseksi southernmausteiseksi bluesrokiksi ja työnsin albumin hyllyyn. Sinne se meinasi jäädäkin, koska unohdin autuaasti niin bändin kuin levynkin nimen. Nyt sain kuitenkin inspiraation ja kävin hyllyn läpi, muistin sentään että kansi oli keltainen. Löytyi.

Second season (1977) on siis jytää. Kunnon vanhakantaista jytää, alkupuoleltaan huomattavankin bluesia. Huuliharppu soi ja kitara laulaa, laulajalla miehekäs ärinä. Uskoisin Molly Hatchetin ja jopa Black Label Societyn ja/tai Pride & Gloryn ystävien diggailevan tästä. Juurevaa rokinremellystä parilla slovarilla maustettuna. Just sitä kunnon rokkia.

Point Blankin jälkeen jäi vielä jytävaihde päälle, joten kaivoin cd-osastolta Silvertiden Show and tellin. Vähän tuoreempaa riffirokkia (2004), joskus näin nimen mainittavan southern rockin yhteydessä. Enemmän tämä on kuitenkin Faces-/Stones-pohjaista, tosin aika heviksi homma paisuu. Perinnetietoista kamaa, eli itseäni toistaen just sitä kunnon rokkia. Tarvitaanko tämmöistä musiikkia enää, vanhan kierrätystähän nämä silvertidet, answerit, wolfmotherit ynnä muut ovat. Miksei tarvittaisi, samaa kaavaa viihde-elokuvat ja -romaanitkin noudattavat vuosikymmenestä toiseen eikä kukaan siitä urputa.

Second seasonin ja Show & tellin välillä on neljännesvuosisata, mutta meininki on aina ajankohtainen. Meitä hämyjä löytyy aina ja me näitä kuuntelemme.

 

Mainokset

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Kuuntelemista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s