Anonyymit addiktit – seitsemäs istunto

-Mika.

-Niin?

-Kävin tutkimassa levyhyllyäsi. Vaimosi oli huolestunut.

-Jaa. Mistä tällä kertaa?

-Näistä yhtyeistä. Nightwing. Shy. Law and Order. BulletBoys. Mad Axeman. Exises. Bitch. Tsunami. Icon. Kick Axe. Ja niin edelleen. Mitä ihmettä nämä ovat? Kukaan kuullutkaan tämmöisistä.

-Kasariheviä, sitähän ne.

-Järjettömiä nimiä, typeriä kansikuvia. Onko musiikki hyvää.

-On. On tietysti. On. Tai no, aika hyvää, enimmäkseen. Jotkut ainakin. Osa tosi hyvää, kuten nyt BulletBoys. Freak show on hieno levy. 90-luvulta tosin se. Law and Order on myös mainota rokin renkutusta, on on.

-Entäs esimerkiksi järkyttävän niminen Bitch? Onko alan ehdotonta eliittiä, onko klassikko?

-Bitch? Ostin kannen takia, musa on ihan pas… eiku siis, joo. Tuota tuota. Tsunami on muuten hieno bändi. Jopa Rockradiossa soi yksi niiden biisi 80-luvun alussa.

-Kaikkien näiden oudonnimisten levyjen omistaminen on ehdottoman välttämätöntä?

-Mikä tässä elämässä välttämätöntä on. Syöminen ja juominen, ehkä nukkuminen.

-Vaimosi kertoi, että monesti hihittelet juuri näitä hevilevyjä kuunnellessasi. Välillä olet mutissut itseksesi, että ”oliko tämäkin pakko ostaa.” Joskus katselet pelkkiä kansikuvia?

-Jaa. Huumorimielellä olen saattanut höpistä tuollaista. Tiedäthän sinä minut, käänteispsykologiaa, niinku. Ja lapsista on kiva katsoa levynkansia. ”Näytä isi taas niitä tuhmia kuvia.”

-Tuhmia kuvia? Lapsille?

-No siis mörköjä ja örkkejä ja tonttuja ja meikattuja rumia miehiä ja sen semmoisia. Ne ovat niitä tuhmia kuvia. Molly Hatchetin kirvesmies on kova sana. Maidenin Eddie tietysti. Poika muisti Kissin jo nimeltäkin. Nauraa ne niille, ei ne pelkää.

(Kuulustelija menee sanattomaksi.)

-Joo joo. Pyytävät näyttämään kansikuvia. Tänään tytär jopa halusi kuunnella yhtä levyä. Hammerschmittiä. Vuodelta -85. Eikö olekin hassu kansi, heh heh. Saksalaista huumoria.

-Oletko ajatellut miten tuollainen musiikki vaikuttaa lapsiesi kehitykseen?

-Tytär sanoi jo kohta puhumaan opittuaan, että ”kyllä blueskin voi olla hyvää musiikkia, kyllä blueskin voi olla rokkia.” Oikeassa oli, mitä lie silloin ollut, kolmevuotias. Ja poika on kylän kovin punkkari. Ainakin neljävuotiaista kovin. Että ei ainakaan kehitykseen huonontavasti vaikuta, ei.

(Kuulustelija näppäilee puhelimestaan lastensuojeluviranomaisen numeroa.)

-Hei, anna nyt olla. Kuuntelevat ne lastenlaulujakin. Tyttären mielestä rokinrenkutus on enimmäkseen sietämätöntä meteliä. Dylanin ns. Albert Hall -konsertista poika sanoi, että ”liika kovaa rokkia”. Siitä sähköisestä osuudesta siis. Folksetin kuunteli mielellään.

-Huoh. Olkoon. Ymmärrätkö, että olet neljäkymppinen, periaatteessa aikuinen mies? Silti kuuntelet varhaispuberteettista, sovinistista mökämusiikkia.

-Höh, kuuntelen paljon muutakin. Enemmän minä näitä vain ostelen kuin kuunt… tai siis. No. Rajumpaa kamaa joku blues on niin tekstillisesti kuin musiikillisestikin. Miksi et urputa siitä?

-En urputa, yritän parantaa.

-Puhutaanpa vähän bluesin tekstimaailmasta. I’m going to beat my woman until get satisfied. Robert Johnson, 30-luvulla. I’m drinkin’ TNT, I’m smokin’ dynamite, I hope some screwball start a fight. Muddy Waters, 50-luvulla. Kevyttä kamaa joku kasarihevilyriikka tämän rinnalla, häh?

-Palataan asiaan myöhemmin. Alat hermostua.

-Hermostuu kuka tahansa tämmöisestä jonninjoutavasta jauhamisesta. Nytkin voisin olla ostelemassa levyjä. Tai siis kuuntelemassa.

-Oletko ostanut tällä viikolla?

-Joo hei, marketissa oli Loven remasteroitua kataloogia cd-muodossa rutkasti. Wiguja ja Pressaa ja sellaista. Ja divarista progevinyyliä. Niin ja kasariheviä…

(Kuulustelija katsoo alistuneena kelloaan ja miettii, että tästä ei makseta tarpeeksi.)

Mainokset

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Huuhaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s