Foghat

Kun kolmella neljästä bändin soittajasta on muhkeat saksalaisen poliisisarjan tai aikuisviihde-elokuvan pääosanesittäjän viikset ja lahkeet ovat leveät niin sehän on varma, että musiikki on hyvää. Kuten Foghatin Night shift. Sitä rempseää, southern rockin henkeä omaavaa slidekitaralla väritettyä bluespohjaista riffirokkia, josta diggaan. Ja jota on hyllyssäni ennestään ihan tarpeeksi, tarvitsenko vielä Foghatia? Jep, en pelkästään vuoden -76 Night shiftiä, vaan myös vuotta myöhemmin julkaistun Foghat liven ja Girls to chat & boys to bouncen vuodelta -81. Divariin jäi vielä yksi, mutta äijillä oli kannessa niin 80-lukulainen habitus, että katsoin sen hankkimisen olevan vähemmän välttämätöntä. Lue = haen pois heti ensi viikolla.

Night shift on siis helppoa kuunneltavaa. Biisit ovat meneviä ja jykeviä, ei hienostelua, ei hissuttelua. Ei tällä mieli räjähdä, mutta kuunnellessa tulee hyvä fiilis. Yksinkertaista musiikkia yksikertaiselle miehelle.

Liven hankin itse asiassa jo aiemmin, joten ei siitä enempää, siirrytään kasarille. Girls to chat & boys to bouncen takakannessa enää yhdellä kolmesta on viikset ja nekin on pilattu parralla. Musiikki on muuttunut popiksi. Mikä siinä on, että karvat piti katkaista, vaikka tarina Samsonista on varmasti tuttu. Vakavastiotettavasta jytäorkesterista on tullut purkkaa. Ei siinä sinänsä mitään, on onnistuneitakin jytäbändien tyylinmuutoksia nähty enkä lähde Foghatia tuomitsemaan. Nimittäin tällä levyllä on yksi yhdistävä tekijä Night shiftin kanssa. Iloisuus. Levyltä henkii positiivisuus ja hyvä fiilis, sympaattisuus. Ilmankos bändiä ei ikinä mainita erilaisissa hevirock-ensyklopedioissa; eihän hevibändillä saa olla kivaa.

Nyt se on nähty, iloinen jytäbändi. On niitä muitakin, tosin enemmänhän alan bändit ovat koomisia kuin iloisia. Näistä Foghateista henkivä tunnelma on kuitenkin tarpeellista terapiaa kaltaiselleni rapanhapakolle ja mielensäpahoittajalle.

Mainokset

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Kuuntelemista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s