T.T. Oksala – Shore stories

Kuolema on hyvä myyntivaltti: Intouduin poimimaan divarista T.T. Oksalan Shore stories -lp:n vuodelta -88. Oksala tuotti 80-luvun puolenvälin hujakoilla useita suosikkilevyjäni ja oli varmaan monille ikäisilleni ensimmäinen kosketus sanaan ”tuottaja”.
 
Suhtauduin ennakkoon aika epäilevästi Oksalan soololevyyn. Että levyltä soi silkkaa suorituskeskeistä ylituotettua viihdemössöä. Tässä vaiheessa hölmömpi voi ihmetellä, että miksi ihmeessä menen ostamaan sellaisen levyn, jonka epäilen olevan kehno. Mystiset ovat levyaddiktin tiet, sitä ne ovat… Vaan ei tämä ole ollenkaan huono. Vaikka kuten arvata saattoi levy on ahdettu täyteen tavaraa; on viulua ja busukia ja vaikka mitä, kitara vinkuu liikaakin, aikansa paisutteleva henki tunkee läpi. Sen kanssa on vain elettävä, tämmöisen soundin parissa me 80-luvun teinit kasvoimme.

Kuten kannesta voi päätellä löytyy levyltä irlantilaishenkistä popmusiikkia. Yksi kappale on käyty Windmill Lanella asti miksaamassa ja laulajaksi on pestattu irlantilainen Harry Bent. Kappalemateriaali on hyvää. Esim. Hymn for tommorowin tai The last fightin voisi kuvitella kuulevansa vaikka Echo & the Bunnymenin tai vastaavan brittipopparin levyltä. Aikuisrokkia tämä kuitenkin on, jos sen hyväksyy niin miellyttävää kuunneltavaa. Mind games -coveri on jokseenkin turha, mutta mitäs pienistä. Soittajapuolelta löytyy tuttuja nimiä, mm. Twist Twist Erkinharju ja Delay. Mielenkiintoinen yksityiskohta on, että taustalaulusta löytyy Annica -niminen rouvashenkilö, jonka Badly dreaming -albumi on itseasiassa ostoslistallani. Sitä harvemmin vain missään näkyy.

Mikäs tässä, huonomminkin olisi voinut sunnuntaipäivää viettää kuin Shore storiesin parissa.

Mainokset

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Kuuntelemista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: T.T. Oksala – Shore stories

  1. Hyvä levy hirveissä kansissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s