Gram Parsons – Grievous angel

Lähtökohta on se, että mikään missä Emmylou Harris on mukana ei ole huonoa. Sitä ei ole siis Gram Parsonsin Grievous angelkaan. Levyn kannessa lukee Gram Parsons ja takakannessa with Emmylou Harris. With Emmylou olisi voinut lukea etukannessakin. Enkä pahastuisi Emmyloun kuvastakaan. Oikeastaan en usko, että pahastuisin mistään Emmylouhun liittyvästä asiasta.
 
No niin. Joka tapauksessa levy on kantria ja Parsonsin toinen soololevy. Tai siis duolevy; tulinko jo maininneeksi, että Emmylou on mukana… Ennen soolouraansa Parsons vaikutti mm. Byrdsissä Sweetheart of the rodeon aikana ja Flying Burrito Brothersissa. Kantria, kantrirokkia nekin. Vai pitäisikö sanoa americanaa, se kun on ollut muotitermi viime vuosina. Oli mitä oli, mutta viimeistään Love hurtsin soidessa minä olen myyty mies. Kyseessä on ehkä paras aiheesta tehty versio koskaan ikinä missään.
 

Hieno levy. En osaa muuta sanoa, tarvitseeko edes. Ilman Emmyloun mukanaoloa en ehkä olisi tullut tähän tutustuneeksi, vaikka aiemmin mainitsemani Byrds ja Flying Burrito Brothers ennestään tuttuja olivatkin. Emmylou on mukana myös miehen ensimmäisellä soololevyllä GP. Eiköhän sekin vielä hyllyyni päädy. Luin naama kateudesta vihreänä, kun Keith Richards kertoi muistelmissaan Parsonsin ja Emmyloun todennäköisesti tehneen yhdessä muutakin kuin laulaneen. Onnenpoika.

Gram Parsons kuoli yliannostukseen 26-vuotiaana. Hänen ystävänsä varastivat ruumiin, veivät sen aavikolle ja polttivat.

Mainokset

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Kuuntelemista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s