Renaissance – Azure d’or

Pikainen Helsingin reissu meni levyhankintojen osalta vähän pieleen, ehkä. Käpälään tarttui kaikenlaista ei-niin-välttämätöntä, kasariheviä ja sen semmoista. Lisäksi peltipoliisi räppäsi menomatkalla silmää ja lähetti joulukortin. Mitenkään en myönnä, että syy olisi ollut itsessäni. Huonot keliolosuhteet, epäonnistunut peruskuntokausi, pieleen mennyt voitelu ja selkeästi väärään kohtaan pystytetty valvontakamera. Ei siis oma syy. Kouvolalaista vittuilua.
 
Renaissancen Azure d’or sentään lämmitti vähän mieltä. Ei sillä että tämä olisi yhtään Novellaa tai A song for all seasonsia kummoisempi, mutta Annie Haslamin yht’aikaa herkkä ja viileän voimakas ääni väräyttää aina sisimpäni ripseä. Kuten jo aiemmin taisin mainita, niin rouva on ääneltään jonkinlainen yhdistelmä Joan Baezia, Grace Slickiä ja Joni Mitchelliä.
 
Azure d’or on vuodelta 1979 ja ensimmäisessä kappaleessa Jekyll and Hyde onkin huomattavissa jonkinlaista uuden aallon henkeä. Vähän samaan tapaan kuin Yoko Onon kappaleissa Double fantasylla. Jon Campin laulama Only angels have wings taasen on syntikkapoppia, muuten levyllä mennään tutuilla kevytprogelinjoilla, 70-lukulaisen hämyisesti. Joillain kappaleilla (ainakin Secret mission) Genesis-vaikutteet nousevat pintaan niin, että voisi kuvitella kappaleen löytyvän Marillionin levyltä.
 

Kokonaisuutena kappalemateriaali on melko mitäänsanomatonta ja laulumelodiat toistuvat perin samanlaisina kappaleesta toiseen. Parhaiten mieleen jäi jo mainitsemani Jekyll and Hyde, instrumentaali The discovery ja lopun melko proge Forvever changing. Levy on helppoa kuunneltavaa, mutta mitään suuria tunteita se ei herätä. Hankintalistalla on kuitenkin edelleen bändin eka pitkäsoitto, se missä on Yardbirds-miehet mukana.

No, onhan noita sen reissun levyjä vielä kuuntelemattakin. Harmitti vain, kun ensimmäiset kolme soittimeen asti päätynyttä olivat melkoista tuubaa. Mutta sitä saa mitä tilaa; kuka käski mennä ostamaan tilutuskitaristien soololevyjä, häh.

Mainokset

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Kuuntelemista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s