Armotonta karsintaa

Todennäköisesti jokainen aktiivinen levyjenostaja myös myy jossain vaiheessa levyjään pois. Jotkut hurjimmat jopa kaikki, yleensä jonkun ihme ismin iskiessä tai muuten vaan kyllästyttyään teini-iän hömpötyksiin. Koskaan en ole tosin tavannut henkilöä, joka olisi vielä kymmenen vuotta levyjen myymisen jälkeen täydellisen tyytyväinen ratkaisuunsa. Että kannattaa harkita tarkkaan ennen kuin tekee päätöksiä, vaikka nyt jonkun tasakympin kriisissä.
 
 Joskus olen hekumoinut ajatuksella, että karsisin levyjen määrää jättämällä kultakin artistilta vain yhden albumin hyllyyn. Joidenkin artistien kohdalla tämä olisi helppoa. Mutta sitten ovat ne suursuosikit tai liikaa hyviä tai liian monenlaisia levyjä tehneet, joiden tekeleistä on mahdotonta valita yhtä. Mutta jos vaikka kahteen tai kolmeen. Se saattaisi jo onnistua.
 
 Esimerkkejä satunnaisotannalla: AC/DC. High voltage riittäisi, koska se kertoo bändistä kaiken oleellisen. J.J. Cale. Ensimmäinen lp, eli Naturally hyllyyn, samat perustelut kuin AC/DC:llä. Dr. Feelgood. Ensimmäinen lp, Down by the jetty. Kts. edelliset. Marillion. Misplaced childhood, bändin tyylin kristallisoituma. Doorsin eka riittäisi, vaikka L.A. womanista luopuminen vähän riipiikin. Thin Lizzyltä riittäisi Life live. Tai no ehkä ei kuitenkaan…
 
Nuo olivat lähes helppoja. Beatles? Ei voi valita yhtä. Ei edes kahta. Entäs kolme? Revolver on pakko jättää. Otan varman päälle ja jätän Valkoisen tuplan, se on tupla, enemmän biisejä. Mikä kolmas? Sgt. Pepper? Eeeei, pakko ottaa sitä alkupään tuotantoa mukaan, otan Please please men. Please please me, Revolver ja Valkoinen tupla. Sydämeni vuotaa verta, mihin jäi Abbey Road, missä on Rubber soul, miksi hylkäsin With the Beatlesin? Eikö edes singlekokoelma saa armoa? Elämä on julmaa.
 
Dylan? Highway 61 revisited, pakko. Eka lp, se on saatava. Enääkö yksi?? Mutta siellähän on vielä Desire, Blood on the tracks, Street legal, Bringing it all back home, Planet waves, Blonde on blonde! Valitsen Planet wavesin, siinä soittaa kuitenkin The Band. Mutta jos jätän Desiren pois niin hyllyssäni ei enää ole One more cup of coffeeta, eihän se käy!
 
Jimi Hendrixin on oltava helppo, häneltähän ei ilmestynyt kuin kolme studioalbumia elinaikanaan. Eli Are you exprienced, Axis: Bold as love ja Electric Ladyland ja se on siinä. Eipäs olekaan, silloin jää Band of Gypsysin parannettu painos Live at Fillmore East pois. Ja Jimi plays Monterey. En voi olla ilman niitä, ne ovat parhaat konserttitaltioinnit koskaan ikinä missään. Enkä voi luopua myöskään First rays of new rising sunista. Apua!
 
Entä kotimaiset. Nyt voin vähän huijata; Juice Leskiseltä voin jättää hyllyyn melkein koko tuotannon, koska lasken kaikki Juicen bändit erikseen. Olisikohan niin, että ainoastaan Slamilta ja Grand Slamilta on ilmestynyt enemmän kuin kolme albumia. Haa, tämä oli ovela veto. Kotiteollisuudelta on helppo valita yksi, Helvetistä itään. Sitä samaa niillä kaikki kuitenkin on…
 
Takaisin ulkomaan eläviin. Rolling Stones. Aftermath, Let it bleed ja Exile on Main St. Voisiko tämä olla näin helppoa? Kyllä alkuajoilta pitäisi saada ainakin singlekokoelma vielä mukaan. Sticky fingers, Goats head soup, Tattoo you, Bridges to Babylon? Voisinkohan elää ilman niitä? Steel wheelsin ja Undercoverinkin haluaisin jättää. Alkaa olla muuten verenpainelukemat aika korkealla.
 
Mutta hei, entäs jos cd-boksit laskettaisiin yhdeksi levyksi!
(Tässä vaiheessa kirjoittaja herää tajuamaan, että ei ole mikään pakko ruveta vähentämään levyjä, aina voi ostaa lisää hyllylautoja ja rakentaa lisäsiiven ja ostaa isomman talon ja rakentaa lähimaastoon lämmitettävän varastorakennuksen.)
Mainokset

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Huuhaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s