Ääniä haudasta

Postuumisti julkaistut levyt on hieno keksintö. Olisihan se silkkaa typeryyttä antaa jonkin kuoleman haitata julkaisutoimintaa. Jimi Hendrix on malliesimerkki siitä miten levyjä ilmestyy tasaiseen tahtiin vielä 40 vuotta hautajaisten jälkeen. Ihan hyviä levyjä, ei siinä mitä; Valleys of Neptunekin on enemmän kuin kelvollista kuultavaa, etenkin hieno versio Red Housesta.

Löysin eilen postilaatikosta -tuosta hämmästyttävästä runsaudensarvesta- Joey Ramonen Don’t worry about me -cd:n. Levy ilmestyi 2002, Joey kuoli 2001. Oikein mainio ja tunnekylläinen julkaisu. Tunteikkuuteen ei tietenkään voi olla vaikuttamatta se, että kappaleita levyttäessään Joey oli sairas mies, luultavasti tiesi kuolevansa hyvin pian. Ja kuulija tietää Joeyn kuolleen, joten levyltä on helppo kuulla vaikka mitä, jopa sellaista mitä siellä ei välttämättä ole. Joku jolle Joey Ramone ei merkitse mitään pitää tätä ehkä ”pelkkänä” tavallisena popäänitteenä.

Don’t worry about me on helppoa ja iloista kuultavaa. Täydestä menisi vaikka kannessa seisoisi Ramones. Kuluneisuudestaan huolimatta reipas What a wonderful world -versio leimaa koko levyn elämänmyönteiseksi ja iloiseksi kuuntelukokoemukseksi. Video löytyy YouTubesta. Stooges-cover on sinänsä myös oiva, mutta toimii irtobiisinä paremmin kuin osana albumikokonaisuutta. Muuten levy näyttää sisältävän originaalimateriaalia. Albumin teemalliset avainraidat voisivat olla Wonderful worldin lisäksi vaikka nimibiisi ja I got knocked down (But I’ll get up). Että elämä on hienoa ja ojasta noustaan, vaikka sitten hautaan.

Viime vuonna ilmestyi mm. Pekka Strengin (k. 1975) uusi levy, tänä vuonna Johnny Cashin (k. 2003).

Mainokset

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Kuuntelemista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s